Тернопільський навчально-виховний комплекс
"Школа-ліцей №6 ім. Н.Яремчука"

Архів публікацій

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Волонтерський проєкт шкільної родини «Крок до перемоги»

Волонтерський проєкт шкільної родини «Крок до перемоги»

Ранок 24 лютого став переломним моментом для всієї країни. Саме тоді кожен із нас відчув власну громадянську відповідальність за майбутнє: своє, своїх батьків, братів і сестер, рідних і друзів, і навіть зовсім незнайомих людей, які є ГРОМАДЯНАМИ УКРАЇНИ. Тому поки триває війна, усі намагаються докласти максимальних зусиль, щоб наблизити таку довгоочікувану ПЕРЕМОГУ.

Кожен  із нас  робить  крок до перемоги

Колись ми з цікавістю розглядали на стендах фото випускників воєнного 1941 року. І тоді навіть у найстрашнішому жахітті не могли собі уявити, що і наш  випускний 11-ЛІ клас стане випуском воєнного часу.

Напевне буде важко перерахувати усі волонтерські проєкти, у яких ми беремо участь, докладаючи зусиль як для допомоги населенню, так і військовим.

 Від початку війни  актив класу допомагає у Центрі гуманітарної допомоги. Тут кожні руки на вагу золота, адже наше рідне місто Тернопіль стало надійним прихистком для біженців зі всієї України. 

Зараз немає неважливих завдань: наші хлопці волонтерять на складах гуманітарної допомоги, дівчата допомагають із приготуванням їжі для переселенців та воїнів (важко уявити скільки зліплено вареників, які опісля відправляли на фронт), плетуть маскувальні сітки. 

Навіть перебуваючи закордоном, учні намагаються допомогти тим, хто став вимушеними переселенцями: роздають на залізничному вокзалі у Польщі речі першої необхідності, купують квитки на потяг чи автобус.

Ми також доєдналися до лав ІТ-армії і блокували фейкові новини, щоб запобігти  поширенню паніки та захистити правду про війну в Україні. Група учнів займалася онлайн волонтерством. На сторінках соцмереж вони викладали корисну для кожного під час війни інформацію, разом з батьками шукали необхідні продукти та медикаменти. Кожен намагався допомогти не тільки власною працею, але й фінансово чи матеріально, жертвуючи гроші у благодійні організації або збираючи необхідні речі для гуманітарної допомоги.

Так крок за кроком ми впевнено йдемо своїм шляхом миру та добра. Саме цю головну істину ми збережемо як кредо школи-ліцею.

МИ ВІРИМО У ПЕРЕМОГУ ТА МИРНЕ НЕБО НАД ГОЛОВОЮ, адже кожен із нас заслуговує на щасливе майбутнє. 

Мартиняк Христина, учениця 11-ЛІ класу

 

 

Разом до перемоги

Учні 11-ЛФ класу є активними та ініціативними школярами, а тому в цей важкий період для усіх нас ми стали учасниками наступних активностей:

1.Створили колаж на тему”Коли настане мир, я мрію…”

Мета проєкту – показати однокласникам і ближнім, що не потрібно втрачати надії на перемогу, адже у світі ще так багато не здійснених мрій!

Були задіяні такі учні – Полякова Марія, Гудзь Наталія, Костишин Дарина, Мілян Софія, Роговська Софія, Луцик Назар, Мурований Віктор, Братасюк Олександр.

  1. Гудзь Наталія організувала міні-акцію збору коштів для допомоги українській армії. Вона розробила дизайн патріотичних наліпок та разом із Поляковою Марією, Костишин Дариною, Дубінською Юлею та своєю сестрою Гудзь Юлею виконували українські пісні на вулицях рідного міста.
  2. Для підтримки оточення Гудзь Наталія написала вірші, що втіляють надію та допомагають людям легше переживати усі негаразди, що спричинила війна.
  3. Дубінська Юля піднімала патріотичний дух оточуючих, виготовляючи браслети із синьо-жовтих стрічок.

5.Братасюк Олександр створював NFT на підтримку ЗСУ. 

Гудзь Наталія,  учениця 11-ЛФ класу

 

Як ми допомагали країні перемогти ворога!

Усім відомо, що шоста школа долучилася до допомоги Україні у цій війні.

Активні учні підтримали цю ініціативу, багато з них стали волонтерами у школі чи за її межами. Розглянемо, як 9-В полегшував роботу наших героїв.

Ось, що каже Таміла Машко:

“На початку війни ми зрозуміли , що потрібно допомагати військовим та біженцям . Тому ми з багатьма нашими однокласниками ходили плести сітки в школу. А також ми з Мартою провели майстер клас з плетіння патріотичних браслетів для біженців, які втратили своє житло. Потім ці браслети дарувалися військовим в гарячих точках.”

 

Ковалюк Олександра працювала зразу в багатьох місцях:

 У ЗОШ №14 різала тканину, плела сітки у ЗОШ №10.

А ось, як неньці Україні допомагає Вікторія Хомич:

«Я щодня протягом 2 місяців працюю у волонтерському штабі м.Тернополя, що знаходиться у центрі науки на пл. Героїв Євромайдану. Я працюю у відділі їжі ( формую продуктові набори , приймаю фури, надсилаю посилки в зони бойових дій, веду облік…..)».

Креативно проявили себе Антон Бурий та Арсен Наконечний, виступаючи на благодійних концертах, де організувують збір коштів на потреби військових.

Ми не забули, що допомагати можна не тільки діями, а й морально чи фінансово. Багато наших однокласників та батьків таким чином підтримували ЗСУ і своїх знайомих на передовій. 

Вірмо, що невдовзі ми переможемо! 

Слава Україні!

Тімошкін Іван, учень 9-В класу.

 

Все буде Україна!

Війна… Це страшне слово увірвалося в наше життя зненацька і кардинально змінило наше життя. Раніше ми читали про  воєнні дії в підручнику з історії або літературних творах, це було щось таке далеке і нереальне… А зараз, на жаль, це події сьогодення, наші будні під звуки сирен. Але війна не зламала нас, а лише зробила сильнішими і згуртованішими. Кожен з нас, учнів 8-А класу, долучився по-своєму до волонтерської діяльності: плели маскувальні сітки, готували смачну випічку, купували продукти для переселенців, а хтось запропонував свій дім для їх прихистку. Багато учнів нашого класу виїхало за кордон і там теж підтримували Україну: відвідували мітинги, брали участь у різноманітних волонерських акціях, які організовують інші країни на підтримку нашої Батьківщини! Ми щиро віримо у швидку перемогу, у те, що новий навчальний рік розпочнеться під мирним небом України!

 

      

              «Андрій»

Жив собі хлопчик, що звався Андрій

В містечку, що поблизу Бучі.

Він ігри мобільні зіграти хотів,

Та сталося лихо болюче

 

Війна – це те, чого ніхто не чекав.

Війна – страх, переляк і горе.

Батьки ще й не поряд, нікого нема,

І сліз вистачає на море.

 

Бабуся вдома, а мама хворіє,

А тато з руснею воює.

Самотнім він став, без нікого, один.

І майже ніхто не цілує.

 

Та раптом знайшли порятунок йому

Бо є його дядько і брат.

Із ними ще й тітка, бабусі аж дві,

І ліс, і фруктовий їх сад

 

Цвіте в тому місці, де нема війни,

Немає ні втрат, ні скорбот.

Та там волонтерять, бо це Україна,

І чуйним є наш народ!

 

Про тих, хто рятує нас від ворогів

Пісні гарні треба складати

Та тих, хто піклується про ледь живих,

Теж всім потрібно згадати!

                                           Альберт Шкільняк, учень 8-А класу

 


Наша допомогаУ перші дні війни Джиджора Єлизавета, Гаврищук Анастасія, Дубчак Роксолана і Покотило Софія плели сітки у нашій рідній школі. Намагались, якомога більше допомогти Збройним Силам України. Ми плели, різали, сортували тканину. І надалі допомагаємо, адже ми – Україна, і ми обов‘язково переможемо!

31 травня Вікторія Климишин та Жовтюк Яна були учасниками благодійного дійства, яке відбулося в ТРЦ «Подоляни».  Свято організували в підтримку дітей переселенців, щоб подарувати їм чудові враження, які так потрібні тим, хто пережив лихо війни. Завдяки дійству більше 100 дітей навчились невеличкому танцю.

8-Б клас

 

З вірою до перемоги

Учні 7-Б класу вірять у перемогу України над російським ворогом. Наш внесок в перемогу невеликий, але від щирого серця ми молимо Бога про неї та збереження життів наших солдат і мирних жителів. Учні нашого класу ходять у волонтерські центри, плетуть сітки, приймають біженців, шиють прапори, підтримують наших військових морально, записуючи відео з теплими словами, беруть участь у ярмарках, щоб зібрати кошти для потреб ЗСУ. Ми живемо в час, коли пишеться нова історія нашої країни, і сподіваємося, що наступна її сторінка буде світлою та процвітаючою. 

…Молимось, Боже єдиний,

Нам Україну храни,

Всі свої ласки – щедроти

Ти на люд наш зверни….

 

 

 

 

Бельмега Олександра та

Зелена Анастасія, учениці 7-Б кл.

 

Україна переможе

Учні 6-А  долучилися до волонтерської діяльності разом зі своїми батьками як в Україні, у рідному місті, так і за кордоном, підтримуючи акції протесту в різних країнах Європи ,,Ми проти війни!”. Школярі, які відвідують музичні заклади, мистецькі й театральні студії , брали  активну участь у майстер- класах, театралізованих виступах для дітей – переселенців, котрі проживають зараз у Тернополі. Разом зі своїми батьками декотрі учні плели маскувальні сітки, допомагали готувати їжу, різні смаколики для наших воїнів та представників тероборони. Бажання внести свою лепту у Нашу Перемогу мотивувало наших молодших школярів підтримувати воїнів ЗСУ оптимістичними листівками, малюнками та зібраними коштами.

ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!

Учні 6-А класу

 

Разом до перемоги

 

Учні 6-Б класу

 

Учні 6-В класу

 

Допомага під час війни

Ми швидко подорослішали та, надихаючись прикладом старших ,допомагаємо під час війни.

Третій місяць учні 5-А класу ліплять з батьками вареники, допомагають на кухні волонтерам, готують енергетичні батончики, допомагають необхідними речами переміщеним сім’ям , за кордоном закликають підтримувати нашу країну. Школярі взяли участь у благодійних майстер-класах «Миловаріння» та «Прикрашання паски». Виручені кошти спрямували на допомогу ЗСУ.

 

Учні 5-А класу

 


 

Дата: 21 червня, 2022
Автор: Хтось зі школи
 
 

Чим більше любові ми даруємо тим більше її залишається у нас.

Випадкові фото

Історія школи

Тернопільська СШ №6 заснована в 1947 році. Спершу вона не мала власного приміщення, а тому функціонувала в корпусах СШ №1 (зараз тут Українська гімназія імені І. Франка) та політехнічного інституту (зараз ТНТУ ім І. Пулюя). У 1960 році школа одержала нове приміщення по вул. Леніна, 25 (зараз це вул. Руська, 6), в якому знаходиться і тепер. ...
Читати далі...

Міні Відеогалерея

Педагогічний колектив

Абрамик Любов Богданівна - вчитель англійської мови Кічук Марія Іванівна - вчитель математики Сеник Надія Михайлівна - вчитель української мови та літератури Флешар Олександра Богданівна - вчитель української мови та літератури Гайда Галина Володимирівна - вчитель біології Голда Оксана Василівна - керівник гуртка Лоджук Тарас Григорович - вчитель фізичної культури Ненич Олена Зіновіївна - вчитель початкових класів Вишневська Наталія Петрівна - вчитель початкових класів Лисобей Людмила Василівна - вчитель математики Марцинюк Олександра Степанівна - вчитель початкових класів Маланюк Борис Орестович - керівник драматичного гуртка Остапчук Ольга Миколаївна - вчитель математики Гриненко Наталія Володимирівна - практичний психолог Доскоч Галина Володимирівна - вчитель математики Антонюк Наталія Петрівна - вчитель англійської мови Анцібор Наталія Олексіївна - вчитель світової літератури Бабій Наталія Зіновіївна - вчитель початкових класів Белендюк Руслана Степанівна - вчитель музики Бичок Надія Йосипівна - вчитель початкових класів Буртник Тамара Іванівна - вчитель початкових класів Бутова Ольга Вікторівна - вчитель початкових класів Бутрин Ольга Богданівна - вчитль фізики Вишневська Лариса Петрівна - вчитель хімії Вишньовська Наталія Михайлівна - вчитель початкових класів Гандзола Михайло Васильович - керівник гуртка Горбач Наталія Дмитрівна - вчитель образотворчого мистецтва Горин Олег Петрович - вчитель фізичної культури Грицак Мар'яна Ярославівна - вчитель математики Грицина Мар'яна Степанівна - вчитель початкових класів Данилків Тетяна Ярославівна - соціальний педагог Дубчак Марина Віталіївна - вчитель англійської мови Ензельт Олександр Миколайович - вчитель фізики Заверуха Людмила Любомирівна - вчитель початкових класів Зозуляк Сергій Володимирович - вчитель історії Зотько Ольга Василівна - вчитель початкових класів Кіцак Оксана Романівна - вчитель біології Кавецька Марія Йосипівна - вчитель початкових класів Казакова Віра Миколаївна - вчитель української мови і літератури Катола Антоніна Іванівна - вчитель англійської мови Кашуба Наталія Богданівна - вчитель англійської мови Когут Марія Зіновіївна - вчитель географії Кольба Валентина Олексіївна - заступник директора з виховної роботи Кріль Любов Степанівна - вчитель початкових класів Куземко Наталія Дмитрівна - вчитель німецької мови Кулешко Віталій Іванович - вчитель математики Купецька Ольга Петрівна - вчитель англійської мови Сорока Ольга Петрівна - вчитель музики, етики, естетики Лень Марія Василівна - вчитель англійської мови Лихачинська Іванна Іванівна - вчитель історії Лоджук Надія Романівна - вчитель початкових класів Лотоцька Наталія Богданівна - вчитель української мови та літератури Лукашова Валентина Володимирівна - вчитель географії Матвіїв Іван Йосипович - вчитель історії Матвіїшин Світлана Сергіївна - керівник драматичного гуртка Мелимука Анна Олексіївна - вчитель християнської етики Михайлишин Ніна Володимирівна - вчитель української мови та літератури Моліцька Алла Леонідівна - вчитель хімії Мотрук Віра Іванівна - вчитель математики Недошитко Віктор Дмитрович - вчитель трудового навчання Олійник Діана Петрівна - вчитель англійської мови Остапчук Вадим Олександрович - вчитель креслення Пагут Віра Петрівна - учитель інформатики Паланиця Любов Григорівна - керівник військово-патріотичного гуртка, вчитель хімії Рачинська Галина Степанівна - вчитель української мови та літератури Роговська Ольга Яківна - вчитель фізичної культури Сагайдак Надія Стефанівна - вчитель англійської мови Синюк Людмила Йосипівна - вчитель ОБЖ Сиротюк Світлана Василівна - вчитель біології Соколова Ольга Михайлівна - вчитель інформатики Тарноруда Олег Петрович - вчитель історії Тимочко Надія Іванівна - вчитель початкових класів Тимчак Ірина Андріївна - педагог-організатор Ткачук Оксана Петрівна - вихователь ГПД Туровська Надія Романівна - бібліотекар Холодняк Наталія Василівна - вчитель світової літератури Хомич Галина Василівна - вчитель фізичної культури Чикалова Надія Максимівна - вчитель фізичної культури Яремчук Ганна Семенівна - вчитель трудового навчання
© ТНВК "Школа-Ліцей №6 ім. Н.Яремчука", 2013 - 2024
Всі права захищено.